dimarts, 25 de maig del 2010

La cuina francesa

Es parla d'ella, se la critica, se la devora amb els ulls en els llibres especialitzats o en la televisió, es prova i es descobreix la dels altres països, s'inventa, es comparteix, etc. La cuina es una passió que a França es degusta de moltes maneres i que comparteixen gourmets de tot el món.
De manera més general, els menjars a França se segueixen servint a la taula i no en una plata davant de la televisió, així doncs segueixen sent moments propicis per a que es reuneixi la família. El model principal i tradicional del menjar complet segueix sent: entrada, plat principal, formatge i/o postres.
Totes les regions franceses tenen les seves especialitats però els plats més típics d'aquest país són:
  • la quiche, tarta salada a base de beixamel i ous, sovint sobre una base de pasta fullada, i que pot portar formatge o altres verdures.

  • la truita d'ou, la que tots coneixem com truita francesa.

  • i la raclette, formatge fos que s'aboca sobre embotits i patates bollides.

França es famosa per la seva tradició vinícola, i encapçala, juntament amb Itàlia la llista de països productors de vins. Existeixen prop de 7.000 reserves i 18.000 i denominacions d'origen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada